1.Was de aardbeien voor ze te ontdoen van de kroontjes.
2.Week de gelatine in ruim koud water.
3.Maak 1 dl aardbeiencoulis door de schoongemaakte aardbeien samen met 50 g suiker fijn te malen in een keukenmachine.
4.Druk deze massa door een zeef en breng het aan de kook.
5.Sla intussen de room stijf (zonder suiker!).
6.Knijp de gelatine uit. Voeg toe aan de nog warme aardbeiencoulis, maar laat het geheel niet meer aan de kook komen.
7.Zet de coulis in een bak met ijswater en wacht, al roerende, tot de massa begint te geleren.
8.Voeg de kwark toe aan de coulis en spatel de geslagen room hier licht doorheen.
9.Neem een ringvorm en bekleed die met de cakebodem; besprenkel de bodem met wat (aardbeien-)likeur.
10.Giet de helft van de aardbeienmassa op de cakebodem en rangschik hierop de tien apart gehouden aardbeien.
11.Voeg de rest van de bavarois toe en laat de taart enkele uren opstijven.
Serveren:
12.Garneer met rood fruit, enkele plakjes perzik, pruim of ander fruit van het seizoen.
13.Bestrooi het fruit lichtjes met wat poedersuiker.
WIJNSUGGESTIE:
14.Kwark combineert doorgaans goed met zachte friszure wijnen.
15.We zoeken ze in het Loire-gebied, zoals een Vouvray (7-9°C).
16.De combinatie met aardbeien zou een zoete Monbazillac (8-10°C) ook binnen beeld brengen, maar een Italiaanse Moscato d‘Asti (9-11°C) zal het hierbij prima doen.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |